22 saat önce
Namaza yeni başlayanlar için Hanefî mezhebine göre iki rekâtlı bir namazın kılınışı:
Hazırlık: Abdestli olmak, temiz elbise ve yer, kıbleye yönelmek, vaktin girmiş olması.
İpucu: Sureleri ezberleyene kadar namaz kılmayı ertelemeyin. Bildiğiniz kadarıyla başlayın ve öğrendikçe tamamlayın.
Takıldığınız bir adım varsa bu başlığa sorabilirsiniz.
Hazırlık: Abdestli olmak, temiz elbise ve yer, kıbleye yönelmek, vaktin girmiş olması.
- Niyet: Kalben hangi namazı kıldığınızı belirleyin (ör. "Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının farzını kılmaya").
- İftitah tekbiri: Eller kulak hizasına kaldırılır, "Allâhu ekber" denir, eller göbek altında bağlanır (erkekler), göğüs üzerinde (kadınlar).
- Kıyam: Sübhâneke, Eûzü-Besmele, Fatiha ve bir sure (ör. İhlâs) okunur.
- Rükû: "Allâhu ekber" denilerek eğilinir, 3 kere "Sübhâne rabbiye'l-azîm".
- Doğrulma: "Semiallâhu limen hamideh", ayakta "Rabbenâ leke'l-hamd".
- Secde: "Allâhu ekber" ile secdeye gidilir, 3 kere "Sübhâne rabbiye'l-a'lâ". Kısa oturuş, ikinci secde.
- İkinci rekât: Ayağa kalkılır. Besmele, Fatiha, sure, rükû ve iki secde tekrarlanır.
- Son oturuş: Tahiyyât, Allâhümme salli, Allâhümme bârik, Rabbenâ âtinâ ve Rabbenâğfirlî duaları okunur.
- Selam: Önce sağa, sonra sola "Esselâmü aleyküm ve rahmetullâh".
İpucu: Sureleri ezberleyene kadar namaz kılmayı ertelemeyin. Bildiğiniz kadarıyla başlayın ve öğrendikçe tamamlayın.
Takıldığınız bir adım varsa bu başlığa sorabilirsiniz.
♥ 0